Kouluttajan kouluttamista

Riippumatta siitä, minkä alan asiantuntija olet, minä voin auttaa sinua kehittymään kouluttajatehtävissäsi! groupworkPerinteisesti yritysten koulutuksissa asiantuntijoilla on erinomainen ja vankka asiasisältöosaaminen. Aika usein kuitenkin puuttuu pedagoginen osaaminen, miten koulutukset kannattaa oppijan kannalta viedä läpi. Usein koulutukset koostuvat kouluttajan luennoinnista ja kalvosarjojen esittämisestä. Kouluttajien kouluttajana annan sinulle konkreettisia ideoita, miten koulutuksista voi tehdä toiminnallisia. Annan esimerkkejä, miten herätetään ja ylläpidetään mielenkiito, miten saadaan osallistujat oppimaan tekemisen kautta, miten saadaan tärkein asiasisältö jäämään mieleen, ja ennen kaikkea miten tämä tehdään niin, että koulutuksessa on mukavaa ja innostavaa olla! Minun koulutuksissani kouluttajat ovat oppijan asemassa, aktiivisia osallistujia, itse tehden ja oppijan näkökulmaa kokien. Juuri kokemansa ja oppimansa kautta kouluttajat saavat kehittää omaa koulutustaan. Tarjoan myös tutkimukseen pohjaavaa tietoa, miksi koulutus juuri tällä tavalla on tuloksellista ja kaikille mielekästä.

Minä autan sinua

Kaipaatko vaihtelua kalvoen läpikäyntiin? Tiedätkö, miten saat koulutuksissa olevat osallistumaan aktiivisesti? Tiedätkö, miten ihminen tehokkaimmin oppii? Haluatko apua koulutuksen vuorovaikutukseen? 1. Analyysi. Koulutustehtävissä toimiva asiantuntija lähettää minulle ennen koulutusta esimerkin, minkä pohjalta workshop suunnitellaan. Esimerkki vaihtelee tarpeen ja tavoitteen mukaan. Joissakin tapauksissa tapaamme ennen worshopia ja käymme yhdessä yrityskouluttajan pitämän koulutuksen tavoitteita läpi. 2. Kouluttajan kouluttaminen. Osallistujat saavat oppijan asemassa kokea uusia tapoja ja keinoja toimia. Käymme myös teoreettiselta pohjalta läpi, miksi tämä toimii. 3. Oma tekeminen. Testattujen harjoitusten jälkeen osallistujat saavat ohjauksessani soveltaa oppimaansa. 4. Arviointi. Osallistujat esittelevät tuotoksiaan minulle ja/tai ryhmälle.

Toteutustapani

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti tilaajan tiloissa.

Workshopeja pienryhmille

  • Lyhyitä luento-osuuksia, jossa kerron mitä, miksi ja mihin kokonaisuus perustuu.
  • Koulutussisältö opetetaan suurimmalta osin tekemisen kautta. Eli sisällön omaksut tehdessäsi minun toiminnallisia harjoituksiani.
  • Uuden tehtävän tai aineiston luominen, toiminnalliseksi, omaan koulutukseen.

Kenelle koulutuspäivä sopii?

1. Sinulle, jolla on asiasisältö hallussa, mutta tehokkaan kouluttamisen eri tavat ei. 2. Sinulle, joka haluat uusia ideoita kouluttamiseesi niin, että koulutuksesi muistetaan positiivisella tavalla. 3. Sinulle, joka haluat tutkittua tietoa oppimisesta, opettamisesta ja vuorovaikutuksesta.

Sweducation Oy |y-tunnus: 3086998-9 |Kalevan puistotie 16, 33500 Tampere |puh. +358 45 208 4456 | info@ninaniemela.fi

Etusivun taustakuva © Isto E Järvinen

error: Alert: Content is protected !!
google-site-verification=zqFpAStYHjKtVZsA2ow3FoKCr6uZhvm8DJY-KL-41fM