Monialainen kieltenopetus -koulutuspäivät: monialaista, rentoutumista ja äänenhuoltoa

koulutus | 0 Kommenttia

Tampereella 17.-18.11.2018 (Huom! Uusi koulutusajankohta)

Kaipaatko uusia ideoita monialaiseen kielenopetukseesi? Haluatko lisätä jaksamistasi ja hyödyntää työssäsi rentoutumisharjoitteita itsellesi ja oppilaillesi – missä ja milloin tahansa? Osaatko helliä ääntäsi ja neuvoa oppilaitasi äänenkäytössä kielten tunneilla? Tule oppimaan uusia, tutkittuun tietoon perustuvia työtapoja, jotka ovat oppijan kannalta pedagogisesti tehokkaita tapoja opettaa! Tule koulutukseemme kokemaan luksusta arjen keskellä!

Tässä koulutuksessa saat itse kokea monialaisen kieltenopetuksen toimintatapoja ja harjoitteita kolmen eri ammattilaisen johdolla. Työpaja keskittyy monialaiseen kieltenopetukseen, teemana hyvinvointi. Tarjoamme sinulle parasta mahdollista koulutussisältöä laadukkaasti, ja hellimme sinua Sasorin kauniilla koulutuspaikalla sekä maittavilla tarjoiluilla.

Työpaja suunnitellaan osallistujien esitietojen perusteella. Työpajassa kielten opettamista lähestytään monialaisesti, osallistujaa aktivoivilla, toiminnallisilla työtavoilla. Suunnittelussa hyödynnetään tietoa oppijan kognition aktivoinnin merkityksestä kielten oppimiseen, unohtamatta vieraan kielen oppimisen teoreettista perustaa ja oppijan tarvetta vuorovaikutukseen.

MITÄ?

Monialainen ja ilmiöpohjainen kieltenopetus -osiossa tavoitteena on oppia tutkittuun tietoon perustuvia työskentelytapoja toiminnallisten työtapojen kautta. Koulutuspäivien aikana käydään läpi kymmenkunta harjoitetta, joissa opettaja itse pääsee kokemaan ja soveltamaan kokemaansa. Kaikki harjoitukset käydään läpi keskustellen läpi ja opitaan, miksi ne ovat tehokkaita tapoja kielen omaksumiselle.

Rentoutuminen-osion tavoitteena on oppia kaksi erilaista rentousharjoitusta ja ottaa ne aktiiviseen käyttöön työssä jaksamisen tueksi ja stressinhallintaan. Käytettävät harjoitukset ovat osa Sovelletun rentouden menetelmää, joka on yksi tutkituimmista ja vaikuttavimmista rentousmenetelmistä. Vaikuttavuus perustuu siihen, että harjoitukset on helppo ottaa osaksi arkea. Niitä voi käyttää oman jaksamisen lisäämiseksi työpäivän aikana, jopa opetustilanteessa. Lyhyttä ja yksinkertaista harjoitusta voi opastaa myös oppilaille.

Äänenhuoltoosuuden tavoitteena on oppia vaikuttamaan oman äänen hyvinvointiin ja puheen ymmärrettävyyteen. Puheen selkeys, kuuluvuus ja häiriöttömyys ovat tärkeitä opettajan työssä. Erityinen merkitys tällä on vieraan kielen omaksumiselle. Puheellaan opettaja antaa mallia kielen ääntämisestä. Koulutuksessa esitellään keinoja pitää äänestä huolta ja tehdään harjoituksia, joilla helpotetaan äänen tuottamista ja kestävyyttä sekä parannetaan äänen laatua. Harjoitusten lomassa käydään läpi niiden vaikutusperiaatteet.

 

KENELLE?

Vieraan kielen opettajille kaikilla kouluasteilla. Opettajien toiveesta ryhmäkoko pidetään pienenä, v a i n 10 paikkaa / ryhmä. Tällä varmistetaan jokaiselle laadukas kokonaisuus ja henkilökohtainen ohjaus.

 

MISSÄ JA MILLOIN?

Tampereella Sasorissa (Yliopistonkatu 50, rautatieaseman ja Tampere-talon välissä) 17.-18.11.2018.

 

HINTA?

349 € (sis. alv) / hlö

Hinta sisältää kahden päivän koulutuksen ja koulutusmateriaalin, sekä lounaan ja kahvin / teen.

 

ILMOITTAUTUMINEN?

Sitova ilmoittautuminen sähköpostitse: info@31.217.192.58 viimeistään 6.11.2018.

Ilmoita viestissäsi myös laskutusosoitteesi / koulusi laskutusosoite. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana tulee esitietokysely ja lasku.

***Sitova ilmoittautuminen pitää sisällään 100 % maksusitoumuksen. Maksua ei peruutustapauksissa palauteta, mutta osallistujavaihdos esim. sairaustapauksissa on sallittu. Jos työnantajasi maksaa osallistumisesi, varmista rahoituksesi ENNEN ilmoittautumista!***

 

KOULUTTAJAT

Nina Niemelä, FT, ruotsin kielen opettaja, kielipedagoginen kouluttaja

Vuonna 2008 opettajan ja oppilaan välisestä vuorovaikutuksesta väitellyt monikielisyyden asiantuntija. On kouluttanut kielipedagogiikkaa kansallisesti omassa yrityksessään vuodesta 2017 ja kansainvälisesti opetustyön ohella vuodesta 2003. Ruotsin kielen opettamista jo lähes 20 vuotta. On erikoistunut vieraan kielen omaksumiseen, kielen ja sisällön integrointiin ja ilmiöpohjaiseen kieltenopetukseen. Lue lisää: www.ninaniemela.fi

Marja Laitinen, fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapia

Toiminut fysioterapeuttina yli kymmenen vuotta, josta suurimman osan psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneena. Erityisosaamista ovat stressinhallinnan keinot, Sovelletun rentouden -menetelmä, työhyvinvointi sekä hengitysterapia. Vuodesta 2017 työskentelee omassa yrityksessään Kehon Kertomaa. Lue lisää: www.kehonkertomaa.fi

Marja Suurpalo,  FM, puhevalmentaja, vokologi

Valmistunut Tampereen yliopistosta 2016. Toiminut kaksi vuotta puhevalmentajana ja äänenkäytön kouluttajana kahden kollegan kanssa perustamassaan puheosuuskunta Vokomotiivissa. Erityisosaamista äänenkäytön yksilövalmennus, äänen lämmittelyn vaikutukset sekä vieraskielinen puheviestintä. Kouluttaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lue lisää: www.vokomotiivi.fi/osuuskunta/marja/

SEURAA TAPAHTUMAA: https://www.facebook.com/events/172901086859721/

error: Alert: Content is protected !!
google-site-verification=zqFpAStYHjKtVZsA2ow3FoKCr6uZhvm8DJY-KL-41fM